Thoughts about keeping myself inspired

IMG_2582 (2)Acrylic paintings by Viktoria Möller 

”The universe will give you what you need. But yo need to have courage to believe in what it has given to you” och ”it feels like have the entire universe inside of me”

Det här med inspiration. Jag satt en eftermiddag tillsammans med min vän Michelle över en kaffe på söder. Vi kom in lite på mitt målande som precis tagit fart och vi diskuterade hur bra sätt det varit för mig att uppnå ro. Michelle funderade lite och frågade mig ”Men när allt är bra omkring dig och du bara är genuint lycklig i livet, tror du att du fortfarande kommer att måla då?”. Jag blev skrämd bara av tanken. Det slog mig då att jag faktiskt inte visste hur mitt målande skulle komma att ändras när min sinnesstämning gör det. När jag inte känner något specifikt eller starkt, vad blir min inspiration till att måla? Kommer behovet upphöra när man har någon form av balans i livet?

När jag ser tillbaka hur min sinnesstämning ändrats med tiden så känner jag ett lugn, eftersom att jag fortfarande målar. Eftersom jag fortfarande känner en inspiration i skapandet. Det som där emot  blivit tydligt är hur mitt uttryck följer mina känslor. Så det jag landar i är att så länge jag lever och känner, så kommer mitt målande alltid finnas där. I bland kanske som svartvitt och i bland kanske som färgexplosioner.

To be present

Untitled collage (3)Photographer: Johan Ståhlberg /affirmative_ art /Henna Nidae.k

De senaste veckorna har jag valt att vända mig inåt. Det är så viktigt att man vågar stanna upp och möta sig själv i bland. Även om det kan vara tufft, för att man aldrig kan förbereda sig känslomässigt på vad som kommer till en. För mig har naturen och givetvis målarduken varit en klar spegel för mig. För mig har det också handlat om att vara närvarande. Hur många gånger vaknar man exempelvis upp på morgonen, drar sig under täcket och längtar efter den där första koppen kaffe? Men när vi väl dricker vårt kaffe, har vi redan tankarna på eventuellt jobb eller kanske planerar dagen. Vi landar i att vi inte ens reflekterar över eller känner smaken från den där efterlängtade koppen. Helt plötsligt är den bara tom. Här har jag stannat upp för att känna smaken av kaffet, upplevt mig närvarande, som även uttryckt sig i mitt målande. viktoriaMed tiden har jag också kommit till insikt. Kanske för att jag just varit mer närvarande, men också för att jag lyssnat på vad jag känner. Uppmärksammat min omgivning mer och vad som kommer till mig. Det har stundtals varit svårt, jag är ju en person som känner så otroligt mycket. Vilket skulle kunna definieras som både en gåva och ett straff.Untitled collage (8)

Så landar jag i målandet. Det har blivit en plats där alla mina känslor får ta plats, hoppa, bulta och få ett uttryck. Som också blivit mitt egna uttryck i målandet. För mig har mitt målande varit något som jag suttit med många sena nätter, med mig själv och för mig själv. Nu känner jag att jag börjar få ett ärligt uttryck och då vågar jag också dela med mig. Så om mina tavlor kan väcka något i någon eller få någon att känna något. Då har jag fått möjlighet att ge någon mer än vad jag någonsin trodde jag kunde ge.

Nu kommer ni kunna hitta mitt målande under fliken ”ART”. Självklart kan ni också följa mitt målande varje dag på instagram.