A week after

fotografmissjeni-viktoria-11fotografmissjeni-viktoria-1Photographer: Jennie Johansson

När jag tittar tillbaka på bilderna såhär i efterhand, kan jag inte riktigt förstå att det redan gått en vecka sedan jag fick nycklarna till galleriet och började hänga mina tavlor. Utställningen som jag jobbat med intensivt i månader, är nu något som jag kan se tillbaka på. Så hur känns det såhär efteråt?

Jag var ganska stressad veckorna innan utställningen, så lugnet har lagt sig över mig likt ett omfamnande täcke. För mig motsvarar utställningen ett kapitel och jag känner nu hur jag kliver in i ett nytt. En ny dimension av mitt målande.

Vernissagen, där galleriet var fyllt i 4 timmar. Bara det var otroligt överväldigande för mig. Jag har nog aldrig känt både frigörelse och en skavande obekvämhet samtidigt. För mig är det fantastiskt att få dela med mig, men samtidigt så svårt att låta betraktaren komma så nära mig. Det kommer nog vara en återkommande kamp inom mig, när det gäller konsten.

Jag kommer att leva på dessa dagar ett bra tag fram över. Utställningen skapade också ett rum för allas känslor att mer eller mindre ta plats. Alla tankar, känslor, ord och berättelser ni delat med mig kommer jag bära. Påminnas ofta om när jag ser tillbaka på utställningen, men också känna en tacksamhet. Tacksamhet för att ni valde att dela med er till mig, där och då.

 

To release a butterfly

IMG_5566IMG_5561Jag älskar känslan av spontanitet, när man låter känslan ta över rodret och styra var man är på väg. Jag bestämde mig helt enkelt för att åka ned till mitt ställe i Grekland och spendera en helg med mina föräldrar. Jag har knappt varit varken ledig eller i Grekland i år.

Så att komma i väg dit skulle kunna liknas med att släppa ut en fjäril från en kupad hand.

 

French beret

IMG_5963iPiccy-collage
Jag får numera springa hem efter jobbet för att förhoppningsvis komma igång med målandet innan det blir mörkt. Nu när de senaste tre tavlorna varit i starka färger behövs det bra ljus när jag målar. Man vill ju inte vakna till en rosa tavla för att man dagen innan målade en röd tavla i mörker. Haha.

Jag har några kvällar och en ledig helg framför mig. I dagsläget har jag två tavlor jag vill få klara tills Måndag, när jag börjar hänga mina tavlor i galleriet. Samtidigt så blir jag inte klar, då blir jag inte det. Det sista jag skulle utsätta mig för är att krysta fram något eller visa något ofärdigt. Målandet gör jag ju i grunden för mig och ingen annan.

 

Exhibition in Stockholm

IMG_3717För drygt en månad hade jag min allra första utställning ”Uncovered” i Sundsvall. Nästa vecka kommer  jag att visa”Uncovered” en gång till på Galleri Korn i Stockholm. Kan inte fatta att jag står här inför min andra utställning, när jag för några månader sedan inte hade visat i princip någon vad jag suttit och målat på nätterna.

Sedan min första utställning på Galleri granen i Sundsvall, så har målandet blivit mer eller mindre det enda jag gör och precis som livet går upp och ned, skiftar nog också uttrycken. Ibland är det färg, ibland är det inte det. Ibland är det ljust och ibland mörkt.

Missa inte min utställning ”Uncovered” i Hornstull 24-26 Oktober på Galleri Korn.

Vi ses!