To become the best of us

_MG_7884Resan började någon gång för 10 år sedan, när jag för första gången gick in i Röda korsets second hand butik i Sundsvall. Jag blev frivillig och trivdes otroligt bra med att vara kreativ och göra nytta, för då fick varje minut ett mervärde. Någonstans innebar min tid inte bara att hjälpa kunden eller att sitta i kafét och prata med någon utan det innebar också mycket för någon annan, på en annan plats där behovet fanns.

Under min tid med Röda korset har jag fått möjligheten att uppfylla en dröm. Att bygga upp och öppna en second hand butik. Jag hann även vara med och öppna några fler butiker genom åren, fått möjligheten att möta fantastiska människor med stora hjärtan, delat fantastiska ögonblick med frivilliga runt om i Sverige och självklart med mitt egna team på Hornsgatan.

Men ni vet när man ibland kommer till den punkten när det är dags att skiljas, oavsett hur mycket man än tycker om varandra? Det handlar om att man behöver kasta sig ut igen, prova flyga, göra en loop eller två för att sedan se hur man landar. Det är inte alltid hur man landande som är det viktigaste, utan när man utfört varje loop med en kittlande känsla i magen och att man klarade det fint. Där står jag och butiken tillsammans nu efter allt vi gett varandra. Vi behöver båda kasta oss ut och utmana oss själva, för att på var sitt håll kunna fortsätta resan att bli det bästa av oss. 

Butiken kommer att att drivas av en stark kvinna med gott ledarskap tillsammans med klockrent team. Jag blir en del av teamet på Blk dnm, som också är ett starkt mål som nu äntligen blir verklighet.

När jag för tio år sedan började min resa hos röda korset, minns jag att en dam klappade på min hand och vid kaffebordet samtidigt som hon sa – Viktoria har man en gång börjat här så slutar man inte.

Idag förstår jag precis vad hon menade, ett ”röda kors-hjärta” slutar man aldrig att ha.

Posted in Okategoriserade.

3 Comments

  1. Det är Röda Korset som ska tacka dig för att du givit organisationen 10 år av ditt unga liv!

    Du gör nu helt rätt! Man ska kasta sig ut i det okända med jämna mellanrum.

    Önskar dig stort lycka till och vet att du alltid kommer att lyckas i det du satsar på!

  2. WOW!! ETT FÖRHÅLLANDE MED ARBETSLIVET? orden går raka vägen direkt till hjärtat, har aldrig läst något så fantastiskt, underbart och känslomässigt laddat i ett mycket speciellt förhållande.
    Kanske för att jag följt din resa med hårt arbete och fantastiska möjligheter med din starka vilja till framgång i arbetslivet.
    Önskar dig lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.