To be present

Untitled collage (3)Photographer: Johan Ståhlberg /affirmative_ art /Henna Nidae.k

De senaste veckorna har jag valt att vända mig inåt. Det är så viktigt att man vågar stanna upp och möta sig själv i bland. Även om det kan vara tufft, för att man aldrig kan förbereda sig känslomässigt på vad som kommer till en. För mig har naturen och givetvis målarduken varit en klar spegel för mig. För mig har det också handlat om att vara närvarande. Hur många gånger vaknar man exempelvis upp på morgonen, drar sig under täcket och längtar efter den där första koppen kaffe? Men när vi väl dricker vårt kaffe, har vi redan tankarna på eventuellt jobb eller kanske planerar dagen. Vi landar i att vi inte ens reflekterar över eller känner smaken från den där efterlängtade koppen. Helt plötsligt är den bara tom. Här har jag stannat upp för att känna smaken av kaffet, upplevt mig närvarande, som även uttryckt sig i mitt målande. viktoriaMed tiden har jag också kommit till insikt. Kanske för att jag just varit mer närvarande, men också för att jag lyssnat på vad jag känner. Uppmärksammat min omgivning mer och vad som kommer till mig. Det har stundtals varit svårt, jag är ju en person som känner så otroligt mycket. Vilket skulle kunna definieras som både en gåva och ett straff.Untitled collage (8)

Så landar jag i målandet. Det har blivit en plats där alla mina känslor får ta plats, hoppa, bulta och få ett uttryck. Som också blivit mitt egna uttryck i målandet. För mig har mitt målande varit något som jag suttit med många sena nätter, med mig själv och för mig själv. Nu känner jag att jag börjar få ett ärligt uttryck och då vågar jag också dela med mig. Så om mina tavlor kan väcka något i någon eller få någon att känna något. Då har jag fått möjlighet att ge någon mer än vad jag någonsin trodde jag kunde ge.

Nu kommer ni kunna hitta mitt målande under fliken ”ART”. Självklart kan ni också följa mitt målande varje dag på instagram.   

Posted in Okategoriserade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.