ART

Viktoria studerar ett fördjupningsår med inriktning konst på konstskolan Basis, Stockholm.

Jag tänker på min konst som en inre dialog. Det kan vara försök att förstå och skapa en ordning på såväl det inre, som känslor och tankar och var de kommer ifrån, som det yttre med den värld som vi befinner oss i tillsammans. Detta tar sig uttryck i ett abstrakt, sökande måleri.

Jag arbetar främst med akryl och jag jobbar gärna med hela kroppen och dess rörelse i mina uttryck. Därför har mitt formspråk vuxit i större format med tiden. Jag adderar flera lager, för att få ett djup eller nya dimensioner. Om utgångsläget alltid är tvådimensionellt så uppskattar jag att med färglager skapa en illusion av exempelvis oändlighet eller att fysiskt bygga upp tavlan tredimensionell med hjälp av olika material. Jag tycker att min konst framförs på bäst sätt genom att vara del av en rumslighet eller miljö.

“Det första hon målade var en siluett av en gravid kvinna med en växt i magen. Nio månader senare har hon sin första utställning. Växten kunde ju symbolisera ett barn, men kanske något annat som växer fram” – Susanne Holmlund Sundsvalls Tidning

 

Utställningar

Separatutställningen ”Uncovered” på Galleri Granen 20170902, Sundsvall

Separatutställningen ”Uncovered” Galleri Korn 20171024-20171026, Stockholm

Separatutställningen ”Kaleidoscope” Galleri Korn 20180425-20180427, Stockholm

Buisness inquiries viktoriamo@hotmail.com